Lasten joulupukkitarinoiden vuoden parhaat 2023

Joulupukkisäätiö on yhdessä Ilta-Sanomien kanssa järjestänyt jo toisen kerran Joulupukkiaiheisen kirjoituskilpailun lapsille. Ilta-Sanomat on järjestänyt kirjoituskilpailun jo vuodesta 2008 alkaen. Kilpaan on lähetetty kaikkiaan noin 19000 Joulupukkitarinaa. Vuoden 2023 kilpailuun tuli kirjoituksia yli 1500, joissa aiheena oli ”Sitä joulua Pukki ei unohda”.

Ilta-Sanomat on joulutarinakisalla halunnut tukea ja rohkaista lasten kirjoittamista ja lukemisharrastusta. Joulupukkisäätiö puolestaan vaalii suomalaista joulupukkiperinnettä ja jakaa Joulupukki-tietoutta sekä Suomessa että ulkomailla. Joulupukkisäätiö on myös kerännyt yhdessä Suomalaisen kirjallisuuden säätiön kanssa suomalaisten joulupukkimuistoja ja niitä on luettavissa tällä sivustolla.

Lasten kirjoituskilpailun tuomari, kirjailija Tittamari Marttinen kuvailee vuoden 2023 kilpailua.
”Tänä vuonna joulutarinoissa korostuu lämmin välittäminen ja yhteisöllisyys. Se tuntuukin erityisen hyvältä tässä maailmantilanteessa.
Joulupukki joutuu jälleen pulmallisiin tilanteisiin, mutta selviää kommelluksista läheistensä avulla. Muoriin ja tonttuihin voi aina luottaa! Moni kirjoittaja on miettinyt myös pukin omaa joulunviettoa ja rentoutumista. Välillä pukin pitää nauttia joulusta kaikessa rauhassa!
Lukijana ilahdun yllätyksistä ja siitä, miten tuttuun joulukuvastoon ilmestyy uusia hahmoja ja tapahtumia. Joskus kaikki menee ihan toisin kuin pukki on suunnitellut! Parhaat tarinat ovat kekseliäitä ja hauskoja – ja niissä on ihana joulun tunnelma.”

Lue poimintoja kilpailun parhaista tarinoista täällä!