joulupukki

hiutale2

Joulupukki asuu Kaukana pohjoisessa Suomessa Napapiirin tuntumassa Korvatunturilla yhdessä Joulumuorin ja tonttujen kanssa. Ystävällisen näköisen Joulupukin odotus aiheuttaa lapsissa iloista jännitystä.

Joulupukki on niin vanha, ettei hän muista enää itsekään ikäänsä. Tuskin kellään tontullakaan on iästä tietoa, mutta eihän sillä ole mitään väliä. Vanhan oloinen, mutta iätön ja ystävällinen Joulupukki on kaikkien hyväksymä ja rakastama joulumielen tuoja ilman henkilöllisyyskorttiakin.

pukki_kuvitus5
joulumuori

joulumuori

hiutale2

Viisas ja lempeä vaimo, joka näkee, mistä kenkä puristaa. Joulumuori viihtyy Korvatunturilla ja auttaa Joulupukkia tämän työssä. Joulumuorilla on kaunis lauluääni. Hän osaa soittaa monia instrumentteja. Muori viihtyy villasukat jalassa ja antaa Joulupukille joka päivä vähintään yhden pusun. Muori on topakka punaposkinen naishahmo ja hän pysyttelee enimmäkseen Korvatunturilla ja huolehtii talosta sekä tontuista.

Joulumuori on lämmin ja äidillinen, hänen syliinsä lasten on helppo kiivetä. Joulumuori on kiltti jouluäiti, jota on mukava halia. Harvinaisina luppohetkinään muori kaivaa kutimet piirongin laatikosta ja neuloo töppösiä niin tontuille kuin Joulupukillekin. Joulumuori on yhtä sydämellinen ja ystävällinen kuin Joulupukkikin.

palle-poro

hiutale2

Palle on Joulupukin luottoporo. Kun jouluaattona on kiire, Palle ennättää maailman joka kolkkaan. Pallen lempiruokaa ovat omenat. Palle osaa piirtää sarvillaan kauniita kuvioita lumihankeen. Se on myös musikaalinen ja tanssii mielellään joululaulujen tahdissa. Kaulassa sillä on iso helkkyvä kello.

Poro on peuran sukuinen tuntureilla laidunnettava puolivilli kotieläin. Et ehkä tiennyt, että kaikki porot ovat luonnostaan lentokykyisiä. Vaan eivätpä tiedä porot itsekään. Korvatunturin porokouluttajien suurin jippo onkin saada poro itse oivaltamaan lentotaitonsa. Sen opettaminen on yksi Korvatunturin tarkimmin varjeltuja salaisuuksia, koulutustekniikka kulkee perimätietona pelkästään kuiskaamalla.

poro

tontut

hiutale2

Tontut ovat joulupukin uskollisia apulaisia, joiden tehtävänä on lasten lahjatoiveiden selvittäminen, lahjojen tekeminen ja jakaminen. Tontut asuvat Joulupukin ja Joulumuorin kanssa Lapin Korvatunturissa, mutta heitä näkee usein varsinkin joulunaikaan missä tahansa Suomessa.

Tontut ovat erikoistuneet erilaisiin töihin; lahjatontut tekevät joululahjoja, postitontut huolehtivat Joulupukin postitoimistosta ja sen laajasta kirjeenvaihdosta, keittiötontut auttavat ruoanlaitossa, karkkitontut tekevät joulukarkkeja, porotontut hoitavat poroja, kalastajatontut tuovat lohta Joulupukin ruokapöytään, marjatontut marjastavat, puurotontut tekevät joulupuuron, autotontut ajavat autoa, tietokonetontut hoitavat nykyaikaista tiedonvälitystä, puhelintontut vastaavat puhelimeen, nukketontut tekevät nukkeja, kutojatontut kutovat kauniita sukkia ja lapasia jne. jne. aivan loputtomiin.

Tuomo

157-vuotias parraton tonttu. Tuomo on kovin nuori tontuksi, ihan lapsenkengissä vielä, taikka töppösissä oikeastaan. Tuomo ei ole syönyt tuttia enää ainakaan sataan vuoteen! Hän osaa tehdä voltin loikkiessaan katolta nietokseen. Tuomo Ihailee Joulupukkia yli kaiken.

Oula

193-vuotias parrakas ja nuhainen tonttu. Oula on työteliäs mutta tarvittaessa leikkiin ja peuhaamiseen helposti innostuva tonttu. Oula pitää kelkkailusta, lumenluonnista ja lumikasoihin hyppimisestä. Hän opettelee kitaransoittoa ja rakastaa Joulumuorin mustaa kahvia.

Säihky

111-vuotias vaaleanpunahiuksinen Säihky on todellinen ilopilleri, joka saa kaikki hyvälle tuulelle. Tanssi ja laulu kuuluvat Säihkyn lempitouhuihin. Hän osaa soittaa kulkushameella useita lauluja samalla tanssien. Säihky pitää kaikesta missä on värejä ja raitoja. He ovat Palle poron kanssa usein hippasilla.

Höperö

Höperö on erityisen tunnettu myös hajamielisyydestä. Höperötonttu viettää Joulua varmuuden vuoksi joka kuukauden 24. päivä, ettei se vaan pääse unohtumaan. Hän on 350 vuotias ja tonttuammtiltaan kirjuri. Hän kerää partapampuloita eri väreinä ja pitää niillä huolen partansa oikenlaisista laineista. Höperö syö mielellään Riisipuuroa vaikka joka päivä löytääkseen mantelin, koska hän ei muista mantelia koskaan löytäneensä.

Kaiku

Kaiku-tonttu ymmärtää eläinten puhetta. Eläimet ovat tonttujen apureita, ja Kaiku kääntää eläinten puhetta muille tontuille. Kaiku pystyy muuttamaan myös tonttuja eläimiksi, mutta vain yhden kerrallaan.

Kaamos

Metallimusiikin suuri fani Kaamos-tonttu saa inspiraatiota musiikkiinsa suomen luonnosta ja vuodenaikojen vaihtelusta. Kaamoksen ensimmäinen hitti, Swallow the Norhern Light, oli Korvatunturin hittilistan kärjessä 24 viikkoa! Kaamoksen harrastuksiin kuuluu myös leipominen.

Patrick

Numerolla 11 pelaava Patrick-tonttu rakastaa jääkiekon lisäksi myös muita talvilajeja. Hän rakastaa eläimiä, ja harjoittelee juoksukilpailuun voittaakseen koiransa 100 metrin juoksussa.

Edison

Edison-tonttu kantaa aina tietokonetta repussaan, sillä hän on vastuussa Korvatunturin IT-asioista. Edisonin esikuva on Linus Torvalds, Linuxin keksijä. Hän kehittelee myös omaa tietokonesovellustaan, jonka nimi on Korvapuusti maidolla.
T

ontut elävät ihmisiä monin verroin pidempään. Siitä johtuen aikuisuus saavutetaan 200-vuotiaana, ja vauvaikä kestää yleensä 20 vuotta. Siinä tulee koeteltua isi- ja äititonttujen pinnaakin aivan eri tavalla.

Vauva-aikana normaali tonttu nimittäin siinä jokeltelun lomassa kuluttaa loppuun 180 tuttia, vaatii 21 000 vaipan vaihtoa, itkee 10 miljoonaa kertaa, valvottaa 6 200 yötä ja syö 15 miljoonaa purnukkaa riisipuuroa ja luumukiisseliä.

Toisaalta tonttuvauva joutuu itse kestämään noin 27 600 leikkimielistä posken nipistystä ja 19 000 sinne päin lallateltua joululaulua Korvatunturin tonttumuoreilta. Eli ei se ihan helppoa ole niilläkään.

vauva
niila

Niila-pentu

hiutale2

Iloinen ja leikkisä koiranpentu, jonka paras kaveri on Palle-poro. Nappisilmäinen Nilla nukkuu mieluiten lämpimän lieden vieressä. Kaulassa Nillalla on kulkunen. Nillasta lumi on ihan parasta!

lumiukko1

lumiukko

hiutale2

Maailman pienin lumiukko rakennettiin Korvatunturilla. Tonttuverstaan pienoismalliosaston päänikkari Hjalmar Metriparta rakensi sen pinoamalla kolme lumihiutaletta erikoisvalmisteisten absoluuttiseen nollapisteeseen jäähdytettyjen pinsettien avulla.