Santa Claus is now the ambassador of product safety as well

In cooperation with Magic Add and UPM Raflatac, Santa Claus is bringing a blockchain solution to the market. It improves product safety and simplifies the process of identifying the origins of products. This common solution helps to identify Finnish product originals in the global market, and increases product safety from the users point of view. Besides safety, it also improves communication between a brand and its users.

The “verified by Santa Claus” concept is built on blockchain technology that tracks the origin of the product. Each code is unique and is managed from a cloud-based solution. The code consists of information about the product, its origin and the brand story. The code also allows tracking of the product path all the way from the manufacturer to the consumer.

“Santa Claus is the best ambassador for high-quality, long-lasting, consumer-safe products from Finland, because the story of the world’s most famous person is well-known and represents excellence, safety and goodwill,” explains Petri Paarnio from Santa Claus Finland.

Finland’s first natural mineral water Vellamo is now the star of the Santa Claus. Santa Claus Finland has signed a co-operation agreement with Ice Age Water Oy, which produces Vellamo. The Vellamo water produced by Heinola’s Viiikinäinen is on average about 8,000 years old. Mineral water is the more balanced the older it is.

Magic Add and UPM Raflatac began to work with Santa Claus this year. Santa Claus Finland functions as a commercial liaison between the partners and the Santa Claus Foundation. As a festive symbol of Finland’s centenary, Santa Claus has started his mission to keep Finnish products safe. Santa Claus leads the way by providing only safe, quality products to consumers all over the world.

“Our collaboration brings Finnish Santa Claus and the values associated with Santa Claus to the world’s consciousness with new technology and a new level of communication with consumers,” says Paarnio about the project.

Watch the video

UPM Raflatac
UPM Raflatac is labeling a smarter future by developing innovative and sustainable labeling solutions complemented with world-class service. As one of the world’s leading producers of self-adhesive label materials, we supply high-quality paper and film label stock for consumer product and industrial labeling through a global network of factories, distribution terminals and sales offices. We employ around 3,000 people and made sales of EUR 1.4 billion (USD 1.5 billion) in 2016. UPM Raflatac is part of UPM – The Biofore Company.
Find out more at www.upmraflatac.com.

Magic Add
Magic Add rakentaa pakkausten internetiä (Internet of Packaging, IoP). Yritys käyttää yksilöityjä tunnisteita ja pilvialustaa, joilla se luo kuluttajapakkauksista nopeasti ja kustannustehokkaasti suurten volyymien älypakkauksia. Suomessa perustetulla Magic Addilla on kumppaneina johtavia pakkausalan yhtiöitä ja globaaleja kuluttajabrändejä. Yrityksen teknologialla samoilla tunnisteilla voidaan tehostaa valmistusta ja logistiikkaa, parantaa tuoteturvallisuutta, kytkeä tuotteeseen sisältöä parantamaan markkinointia ja myyntiä sekä lopulta tehostaa myös pakkausjätteen hallintaa.
Find out more at www.magicadd.com

Ice Age Water Oy
Suomen ensimmäinen luonnon oma mineraalivesi Vellamo on nyt markkinoilla. Laadukas sisältö ja 0,5 litran kierrätettävä Design pullo edustavat 100 prosenttisesti kotimaisen tuotteen ja yrityksen arvoja. Veden luontaisessa koostumuksessa yhdistyvien luonnon omien mineraalien ja sen pH arvo 8,3 tekevät Vellamosta ravintopitoisen ja pehmeän makuisen. Vellamoa on saatavana vuoden 2018 alusta myös matala hiilihappoisena (2,6%) kivennäisvetenä.
Find out more at www.vellamo.com

Santa Claus Finland
Santa Claus Finland tekee työtä suomalaisen joulupukkibrändin vahvistamiseksi ylläpitämällä vahvaa kumppaniverkostoa yhtenäisen joulubrändin alla. Yhtiö kehittää ja valvoo Joulupukkisäätiön omistaman suomalaisen Joulupukkibrändin immateriaalioikeuksia, markkinointimateriaaleja, tuotteita ja palveluita. Santa Claus Finland edustaa ehyttä ja yhdenmukaista suomalaista joulupukkibrändiä maailmalla.
Find out more at www.santaclausfinland.fi