Joulupukin oma juhlaraha

Suomen kuuluisin asukas eli Joulupukki on saanut oman kultarahan. Rahan on julkaissut Kiribati, johon kuuluva Kiritimati tunnetaan Joulusaarena. Väripainatuksella viimeistelty Jouluraha on puhdasta kultaa. Joulurahan painatusmäärä on rajoitettu 2500 kappaleeseen. Jouluraha on hieno kunnianosoitus Suomen kuuluisimmalle asukkaalle!

Näin joulun kynnyksellä Suomen Moneta ja Santa Claus Licensing Oy ovat luoneet erikokoisia joulurahoja, joiden tuotoista osa menee Joulupukkisäätiön hyväntekeväisyyteen.

– On ollut erittäin mielenkiintoista olla mukana suunnitteluprosessissa ja nähdä, miten hyvästä ideasta hiljalleen kehittyy valmis, kaunis raha. Joulurahalla saamme luotua uuden ulottuvuuden jouluun samalla kun teemme paljon hyvää yhdessä Suomen Monetan kanssa, Santa Claus Licensing Oy:n johtaja Petri Paarnio sanoo.

Joulurahojen lyöntimaa on Joulusaari, joka kuuluu Tyynenmerellä sijaitsevaan Kiribatin saarivaltioon.

– Tämä on hauska raha. Joulusaari on täsmälleen maapallon vastakkaisella puolella Joulumaasta, jossa Joulupukki asustaa. Tuntuu kivalta julkaista raha paikassa, jossa on joulu ikään kuin vuoden ympäri, Suomen Monetan maajohtaja Janne Häkkinen iloitsee.

Kultarahaa lyödään kolmea eri kokoa, minkä lisäksi joulua juhlitaan hopeoidulla kuparinikkelirahalla.

Pienimmässä kultarahassa on värillinen Joulupukkisäätiön tunnus. Kahden suurimman kultarahan tunnuspuolella on Joulupukkisäätiön värillinen tunnus sekä talvinen metsämaisema ja poro kuvan etualalla. Lumihanki on molemmissa rahoissa koristeltu timanttipölyllä.

Hopeoidun juhlarahan tunnuspuolelle on kuvattu talvinen metsämaisema, mökki sekä kaksi lasta, jotka ihastelevat taivaalla lentävää Joulupukin rekeä poroineen.

Taivaalla loistaa myös pohjantähti, ja Joulupukkisäätiön värillinen tunnus löytyy kuvan oikeasta reunasta. Teksti Hyvää Joulua lukee kaikissa rahoissa sekä suomeksi, ruotsiksi että englanniksi, ja kaikkien rahojen lyöntivuosi on 2016.

Lähde:
Suomen Monetan tiedote