Joulupukkisäätiön lahjoituskohteet vuonna 2015

Jokaisella lapsella on oikeus käydä koulua. Joulupukkisäätiö edistää lasten koulutusmahdollisuuksia vuoden 2015 lahjoituksilla. Joulupukin toiveena on, että mahdollisimman monella lapsella olisi mahdollisuus koulutukseen ja tiedon kerryttämiseen. Joulupukin lahja toimitetaan Pelastakaa Lapset ry:n välityksellä.

Joulupukin lahjan kansainvälinen osuus lahjoitetaan Nepaliin, vähävaraisten perheiden lasten koulutarvikkeiden hankintaan. Joulupukin lahjan kotimaan osuus lahjoitetaan lukio-opintojen mahdollistamiseen myöntämällä lukion oppikirjat koko opintojen ajaksi. Sen lisäksi lahjoitamme Suomeen ilman huoltajaa tulleille pakolaislapsille tablettikoneita.

400 nepalilaista lasta saa koulukynät ja vihot vuodeksi
Nepal on yksi maailman köyhimmistä maista. Nepalissa monen köyhän perheen lapsen koulukäynti jää pelkäksi haaveeksi, koska vanhemmilla ei ole varaa lähettää lastaan kouluun. Perheen taloudellinen tilanne voi olla niin tiukka, ettei vanhemmilla ole mahdollisuutta hankkia lapsille edes tavanomaisimpia koulutarvikkeita kuten kyniä ja vihkoja. Niitä ilman kouluun ei kuitenkaan voi mennä.

Yksi vähävaraisen perheen nuori saa lukion oppikirjat koko lukion ajaksi
Tuki on tarkoitettu nuorille, joiden koulunkäynnin jatkaminen peruskoulun jälkeen on uhattuna perheen vähävaraisuuden vuoksi. Tuen ansiosta nuori voi aloittaa lukio-opinnot ja kirjoittaa ylioppilaaksi.

Suomeen Ilman huoltajaa tulleet alaikäiset turvapaikanhakijat saavat kymmenen tablettitietokonetta
Tabletit tulevat Pelastakaa Lasten ylläpitämiin alaikäisyksiköihin Espooseen ja Ouluun. Pelastakaa Lapset on käynnistänyt toimenpiteet kotimaassa Suomeen tulleiden turvapaikanhakijalasten auttamiseksi. Ilman apua ja tukea näillä lapsilla on riski syrjäytyä, joutua suojelun puutteessa vaaroihin ja kokea edelleen menetyksiä. Pelastakaa Lapset on perustanut alaikäisyksiköt Espooseen ja Ouluun ilman huoltajaa tulleille alaikäisille yhteistyössä Maahanmuuttoviraston kanssa. Lahjoitusvaroin yksiköissä vastataan lasten lastensuojelullisiin tarpeisiin sekä hankitaan arjen tarvikkeita lapsille ja nuorille.