Joulupukin tuki SOS-Lapsikylälle

Joulupukki ajattelee tänäkin jouluna erityisesti lapsia ja heidän hyvinvointiaan. Valitettavasti kaikilla lapsilla eivät asiat ole hyvällä tolalla. Joulupukkisäätiön tukilahja on tänä vuonna annettu erittäin tärkeää työtä tekevälle SOS-Lapsikylälle ja sen Apuu-chatin toimintaan. Jo ennen koronaa joka viides lapsi eli ilman riittävää huolenpitoa. Koronapandemia on entisestään lisännyt pahoinvointia perheissä. Suomessa on nyt paljon koteja, joissa lapset eivät ole turvassa. Kun lapsen hätää ei nähdä, hänen täytyy hakea itse apua. SOS-Lapsikylä avasi keväällä kiireesti alakouluikäisille suunnatun Apuu-nimisen chat-palvelun. Lastensuojelun ammattilaiset ja koulutetut päivystäjät auttavat keskustelemalla ja varmistavat avun saannin esimerkiksi ohjaamalla lapsen koulupsykologille tai kuraattorille. Vakavimmissa tapauksissa tehdään lastensuojeluilmoitus tai otetaan yhteys hätäkeskukseen. Valtaosa yhteydenotoista liittyy lasten kaverisuhteisiin, kiusaamiseen, pelkoihin, ahdistukseen ja huoleen vanhemmista.

Lisää tietoa SOS-Lapsikylän Apuu-palvelusta löytyy nettiosoitteesta www.sos-lapsikyla.fi