Korvatunturin tonttu Papu on Pauligin oma kahvitonttu

Suomessa juodaan rutkasti kahvia. Itse asiassa maailman eniten. Ja iso siivu maamme kahvinkulutuksesta nojaa yksillä, melko pienikokoisilla harteilla. Ne kuuluvat tontulle nimeltä Paavali Nokipannunpoika Gaffebaus – tuttavallisemmin Papu.

Papu on Korvatunturin virallinen kahvitonttu ja asiassaan varsinainen entusiasti. Hän on virittänyt kaikki tonttuaistinsa täydellisen joulukahvin kehittelyyn. Oikeaa reseptiä on hiottu nyt 147 vuoden ajan ja kahvia on tullut samalla juotua yhden keskisuuren metsälammen verran.

Papu tontun ykkösasiakas on itse Joulupukki, jolle kaadetaan joka aamu höyryävä kupponen suoraan Paulin perinteisestä kuparipannusta. Tänään vuorossa oli sekoitus numero 3008, jossa mukana ripaus jäkälää. Emme vielä tiedä mitä siitä pidettiin.