Joulupukin 2021 tukilahja SOS-Lapsikylälle

Joulupukki tukee tänä vuonna Joulupukkisäätiön ja yhdessä kumppaneidensa kanssa SOS-Lapsikylän toimintaa ja erityisesti lapsia ja nuoria auttavaa Apuu-chatin toimintaa. Monet lapset tarvitsevat edelleen ammattilaisten apua kiusaamistilanteissa, ahdistuneisuudessa ja silloin, kun kantavat huolta läheisistään.

SOS-Lapsikylän tavoitteena on antaa vaikeuksissa oleville lapsille ja nuorille apua ja tukea mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Akuuteissa tilanteissa Apuu-chat tarjoaa 7 – 15-vuotiaille lapsille helpon tavan pyytää apua, kun he kokevat olonsa turvattomaksi tai uhatuksi. Vuoden 2020 keväällä avattuun chat-palveluun on otettu yhteyttä jo lähes 20 000 kertaa.

Chatin kautta päivystäjät ohjaavat lapset tarvittaessa oman kunnan lastensuojelupalvelujen piiriin tai vakavimmissa tapauksissa soitetaan hätäkeskukseen. Chatissa vastaamassa ovat SOS-Lapsikylän lastensuojelun ammattilaiset vapaaehtoisten päivystäjien kanssa.


Lisätietoa SOS-Lapsikylän toiminnasta SOS-Lapsikylä – tukea lapsille, nuorille ja perheille (sos-lapsikyla.fi)

Lisätietoja Joulupukkisäätiön toiminnasta https://santaclausfinland.fi/joulupukkisaatio/

Joulupukkisäätiön 2021 tukilahjan ovat mahdollistaneet kaikki joulupukkisäätiön kumppanit https://santaclausfinland.fi/kumppanit/