Suomalaisia Joulupukkimuistoja

Suomalaisen kirjallisuuden seuran arkiston ja Joulupukkisäätiön yhdessä järjestämässä perinnekeruussa 2020-21 saatiin kerättyä autenttisia joulutarinoita. Kaikki tarinat julkaistiin joulukuussa 2021.

Tarinat voi lukea tämän linkin kautta: https://santaclausfinland.fi/joulumuistot/

Tarinakokonaisuudet on toimittanut Ollijuhani Auvinen. Joulupukkisäätiö on perustettu vuonna 2000 ja sen yhtenä tehtävänä on suomalaisen joulupukin tunnetuksi tekeminen maailmanlaajuisesti. Suomalainen joulupukkiperinne on hyväksytty Unescon kulttuuriperintösopimuksen mukaiseen kansalliseen Elävän perinnön luetteloon.

Perinnekirjoitusten lainaaminen on sallittu vain Joulupukkisäätiön luvalla. Säätiön sähköpostiosoite on [email protected]. Sähköpostiin voi lähettää myös omia joulupukkimuistoja tallennettavaksi tutkijoiden käyttöön.